Tomáš Čupr prozradil, jak si vybírá nové lidi do Rohlík.cz

Tomáš Čupr prozradil, jak si vybírá nové lidi do Rohlík.cz

eshopista_cupr_f1

Na setkání Eshopisty s Tomášem Čuprem ve středu 29. 4. 2015 jsme se, kromě byznysových otázek, dotkli i personální oblasti. Dozvěděli jsme se tak například, na co se mohou těšit uchazeči o práci v Rohlík.cz.

eshopista_fail

To jsou otázky, na které budete s největší pravděpodobností odpovídat na pohovoru s Tomášem Čuprem, pokud se rozhodnete ucházet o práci v Rohlík.cz. Díky nim se ukáže, zda jste schopni učit se z chyb a disponujete zdravým sebevědomím, což jsou vlastnosti, které by podle Tomáše neměly žádnému členu týmu tohoto online supermarketu chybět.

Tomášův navíc prozradil, že za svůj nevětší neúspěch považuje prvních 23 let života: „Byl jsem fakt děsnej lempl. Naštval jsem, koho šlo.“ A za svůj největší úspěch pak neutuchající schopnost sebereflexe: „Poučil jsem se a učím se stále a dále.“

Neuspěli jste? Nevěste hlavu

Nejdůležitějším faktorem, na který se Tomáš při výběru spoléhá, jsou vlastní pocity. Zafunguje-li mezi ním a Vámi chemie, máte vyhráno, tedy alespoň pro začátek, na několikakolová výběrová řízení totiž není čas.

„Když někoho cítím, vezmu ho. Rychle se ukáže, jestli je za tou chemií i výkon,“ prozradil Tomáš tajemství svého náborového procesu. Záhy dodává: „30 % lidí, které nabereme, vyhodíme do měsíce. Stejně to bylo i ve Slevomatu.“

Junior nebo senior? Kdo má větší šanci

Rohlík.cz označil Tomáš za velmi obtížní projekt a konstatoval:

„Všechno se teprve učíme.“

Není proto divu, že na pozice, které se přímo dotýkají předmětu podnikání, tedy skladování potravin či manipulace s nimi, jsou hledáni a přijímáni odborníci se znalostmi a praxí. Na ostatních pozicích (oblast lidských zdrojů, marketingu apod.) však raději uvítají lidi nadšené pro věc, takové, kteří se budou chtít učit a budou mít neotřelý pohled na danou problematiku.

eshopista_cupr_f2

„Je nutné zajistit, aby byla firma neustále napřed. Provozování e-shopu s potravinami není budoucnost, je to první krok,“ doplnil na vysvětlení Tomáš, který za své osobní štěstí považuje, že spojil své síly s energickými lidmi z Mitonu a Enernu, přestože mohl skončit leckde a s kdekým.

Na demokracii je ještě brzo

V neposlední řadě jsme se nahlédli pod pokličku rozhodovacího procesu a dozvěděli jsme se, že v Rohlík.cz demokracie zatím nefunguje. Důvod je prostý, prvních 6-12 měsíců je boj, je nezbytné rozhodovat se a pracovat rychle. Zdravé diskuse jsou přínosem a v Rohlík.cz jsou na běžném pořádku, nic se ale nemá přehánět. Nelze týdny diskutovat o tom, že se něco stane. Někdy je nutné učinit silní exekutivní rozhodnutí.

Zajímavost o setkání a ze setkání

Eshopista s Tomášem Čuprem byl největší akcí, kterou jsme ve spolupráci s Acomware připravovali – zúčastnilo se ho neuvěřitelných 240 hostů.

eshopista_tweet

Navíc jsme ho obzvláštnili objednávkou 200 rohlíků v Rohlík.cz, které byly dodány ještě dříve, než stihla uplynout slibovaná, 90minutová lhůta.

Koukněte se na fotky z eshopisty, jsou ke zhlédnutí na Facebookové stránce Eshopista.cz.