Radek Hudák: Ve Slevomatu se soustředíme na videokampaně

Radek Hudák: Ve Slevomatu se soustředíme na videokampaně

sdo

Jedním z hostů naší konference #HolkyzMarketingu bude expert na digitální marketing, Radek Hudák. Radek vede marketing Slevomatu, předtím dlouho působil v Seznamu. Miluje PPC a pravidelně školí i v agenturách. Na #HZM3 bude povídat o výkonnostních kampaní Slevomatu s využitím videomarketingu. Trochu jsme Radka před konferencí vyzpovídali.

O čem bude tvoje prezentace na konferenci?

Prezentace bude především o videokampaních. Koukneme se na to, jak je měřit, a proč je u nich klasická atribuce (vyhodnocení kampaní) úplně mimo. Ukážu vlivy videokampaní na míru prokliku u displejových kampaní, dopad na míru prokliku v search kampaních a pokud to stihneme, tak si i povíme něco málo o samotné produkci videí.

16508305_1322718634418339_8122474728017426261_n

Certifikovaný Google trenér v akci

Jaké jsou hlavní cíle v marketingu Slevomatu v roce 2017?

Ve Slevomatu se soustředíme především na to, jak zopakovat růst z minulého roku :). Ve výkonu se věnujeme zejména automatizaci a zkoumáme dopad videokampaní. Stejně jako asi všechny firmy nás trápí atribuce. Velmi těžko se vyhodnocuje přesná cesta zákazníka a reálná cena konverzí. (O atribuci bude mluvit také poslední řečník konference – Radomír Vychodil z Alza.cz)

Co jsi dělal před Slevomatem, jaká je tvoje dosavadní dráha v onlinu?

No přiznám se, že jsem musel kouknout na LinkedIn:), ale ve zkratce o tom kdysi psal Jirka Chomát. V minulosti lidi, kteří dělají v online marketingu, byli jen buď z H1 nebo ze Seznam.cz. Já jsem ten druhý případ, kdy jsem začínal v produktu u Skliku, pak jsem dělal PPC pro klienty a po odchodu ze Seznamu jsem přešel na PPC ve Slevomatu. Po dvou letech jsem získal komplet řízení marketingu a aby toho nebylo málo, tak se snažím konzultovat a případně školit několik svých dalších klientů – ať už sám za sebe, nebo v rámci Google trenérství.

12605385_10208876836737346_6709793346639266167_o (2)                                                                                                                                                                                          Jaké marketingové tajemství Radek asi ukrývá?

Jako Google trenér si určitě musíš neustále rozšiřovat obzory. Doporučíš nějaké zajímavé zdroje inspirace pro komunitu #HolkyzMarketingu, kterou budeš vzdělávat na naší akci?

Samozřejmě bych nejradši řekl, že existuje nějaký skvělý blog, kde se dá inspirovat, ale tak to úplně není. Jsem spíše fandou „komunitního“ vzdělávání, takže se snažím pravidelně potkávat s lidmi, kteří pracují na podobných pozicích v různých firmách nebo agenturách. V tomhle směru dělá na českém trhu obrovský kus práce Markéta Kabátová. Dále pak pomáhá, že jsme součást Mitonu (investiční skupiny, která sdružuje úspěšné internetové projekty jako Bonami nebo Restu) a díky tomu máme blízko k dalším firmám ze skupiny.