10 aplikací, které vám zdarma usnadní práci

10 aplikací, které vám zdarma usnadní práci

apps

Práce, práce, práce. Taky jí máte nad hlavu? Mítink střídá brífink, brífink brainstorming a telefon neustále vyzvání?

Kromě přepnutí mobilu do tichého módu v době maximální koncentrace a eliminace dalších rušivých vlivů nabízejí moderní technologie „vychytávky“, díky kterým nemusí být pracovní den zas až taková „fuška“.

A víte co ještě? Některé z nich jsou zdarma!

  1. TOGGL aneb měřte

    Nepřemýšlejte už nikdy nad tím, kolik času vám zabral ten či onen úkol a kolik vám zabere realizace obdobného úkolu v budoucnosti. Toggl to změří za vás a výsledky vám (nebo vašemu nadřízenému) zobrazí v přehledných tabulkách a grafech.
    toggl

  2. TRELLO aneb řiďte

    Vytvořte si samostatné virtuální prostory (tzv. tabule) pro správu dílčích projektů a aktivit, barevně, přehledně, snadno a rychle, a sdílejte je se všemi, kterých se týkají. Trello je vizuální to-do-list s možností vkládání dokumentů, obrázků nebo poznámek, který vás bude bavit.
    trello

  3. BOOMERANG aneb odložte

    Aplikace, díky které si naplánujete přesný čas odeslání e-mailů v Gmailu. Napíšete je ráno, odešlete odpoledne, večer nebo třeba další den. Zároveň budete upozornění v případech, kdy nedostanete odpovědi na důležité zprávy.

  4. POCKET aneb čtěte

    Zaujal vás nějaký článek, ale nemáte teď na něj čas? Odešlete ho jedním kliknutím do Pocketu a přečtěte později, bez reklam a klidně i v off-line režimu.

  5. KEEPASS aneb heslujte

    Memorování hesel do twitteru, facebooku, e-mailů či bankovních účtů je zbytečné. Stačí si zapamatovat jen jedno jediné a ostatní, včetně přihlašovacích jmen, adres a poznámek, budete mít po ruce a v bezpečí.
    keepass

  6. EVERNOTE aneb poznačte si

    Ať vás během dne napadne cokoliv, nepište to na papír, který se snadno ztratí, založí, zapomene. Svěřte postřehy Evernotu (v psané podobě, jako obrázek či mluvené slovo), přiřaďte jim štítky a snadno jimi listujte kdykoliv v budoucnu. Navíc můžete vyhledávat klíčová slova i v obrázcích!

  7. THUNDERBIRD aneb konsolidujte

    Pokud disponujete větším počtem e-mailových účtů, neměla by vám tato aplikace uniknout. Díky ní je budete moci pohodlně spravovat na jednom místě, aniž byste se museli přihlašovat do různých webových rozhraní nebo používat několik poštovních programů. Problémem nejsou ani odlišná hesla, podpisy či změna odesílacího e-mailu.

  8. SUNRISE aneb plánujte

    Kalendář pro Android a iOS, ke kterému lze připojit účty Google, Microsoft i Apple, pomůže nejen přehledně naplánovat vaše aktivity a schůzky včetně místa konání, ale také vás propojí s účty na sociálních sítí nebo Evernotem.

  9. NOISLI aneb (ne)poslouchejte

    Pro ty, kteří se potřebují soustředit a ruchy okolního prostředí jim v tom brání, je tu Noisli. Snadno a efektivně překryje nežádoucí elementy a donutí váš mozek vnímat jen blízký šum v podobě vybraných zvuků a jejich kombinací. Navíc máte k dispozici jednoduchý textový editor! Na webu je Noisli zdarma, aplikace stojí pár korun.

  10. DROPBOX aneb skladujte

    Dostaňte se ke svým datům odkudkoliv a z jakéhokoliv zařízení a operačního systému. Spadl vám počítač do jezera? Nevadí, vaše data jsou v bezpečí. Nechali jste tablet na pohovce a přišli jste na to po cestě do práce? A smartphone máte? Potom dostane váš kolega dokumenty včas.

Máte tipy na další aplikace, které zjednoduší práci? Podělte se o ně s námi v komentářích.

Ilustrační fotografie: microsiervos via Compfight cc